Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Survival guide for autumn/winter (aka beauty secrets for autumn/winter)

Αλόχα κι από μένα!Όπως είδες κι από το προηγούμενο post μου αλλά κι από τον τίτλο του άρθρου θα μιλήσουμε για ομορφιά πάλι.Δεν πρόκειται όμως για τα συνηθισμένα θέματα ομορφιάς που φιλοξενούμε συνήθως στο blog αλλά για τον ΑΠΟΛΥΤΟ οδηγό επιβίωσης γι' αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα.'Οσο κι αν μου αρέσουν αυτές οι δυο εποχές δεν παύουν να με ταλαιπωρούν ειδικά λόγω του κρύου με αποτέλεσμα σκασμένα χείλη,ξερό δέρμα κτλ.Μετά όμως από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας ήρθε η γνώση και θα σας την μεταλαμπαδεύσω και σε εσάς ώστε να μπορείτε να χαίρεστε ελεύθερα τον κρύο καιρό!

1)Ενυδατική προσώπου.
Η ενυδατική προσώπου βρίσκεται μέσα σε ένα μαγικό κουτάκι το οποίο σου προσφέρει λάμψη,φρεσκάδα και υγιές δέρμα.Ότι είδους επιδερμίδα κι εάν έχεις μην ξεχνάς να φοράς καθημερινά και θα δεις μεγάλη αλλαγή.Είναι μύθος πως ενυδατική φοράνε μόνο οι ξηρές επιδερμίδες γι' αυτό ρώτα τον δερματολόγο σου ή την αισθητικό σου τι τύπο επιδερμίδα έχεις και πήγαινε και πάρε την κατάλληλη.







2)Ενυδατική σώματος.
Δεν φτάνει να ενυδατώσεις καλά μόνο το πρόσωπο σου αλλά και το υπόλοιπο σώμα σου.Κι αν βαριέσαι λιγάκι να το κάνεις σου προτείνω να διαλέξεις μία κρέμα σώματος με πολύ ωραίο κι έντονο άρωμα ώστε να έχεις κι ένα λόγο παραπάνω να την βάλεις.
Tip1:Για τις δύσκολες μέρες που η κρέμα σώματος δεν μαλακώνει και ενυδατώνει το δέρμα αρκετά μπορείς να βάλεις λίγη βαζελίνη στα σκληρά σημεία
Tip2:Οι φτέρνες για να μαλακώσουν μπορείς να βάζεις το βράδυ την ενυδατική σου και μετά ένα ζευγάρι μάλλινες κάλτσες.Η ζέστη θα βοηθήσει την κρέμα να κάνει καλύτερα την δουλειά της.Κάντο και θα με θυμηθείς.




steam cream


steam cream


steam cream









3)Lip balm
Είτε σε βαζάκι είτε σε στικ το lip balm είναι απαραίτητο για βελούδινα χείλη.Και μην ξεκινάς να το φοράς όταν έχουν σκάσει τα χείλη αλλά από πριν ώστε να το προλάβεις.Υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων που μπορείς να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα με τι θες δηλ. με στρας,με χρώμα ή χωρίς.
Tip1:Πριν βάλεις το σούπερ ματ κραγιόν σου βάλε ένα ενυδατικό balm  ώστε να μην ξεραθούν και ξεφλουδίσουν τα χείλη σου
Τip2:Εγώ που έχω μεγάλο πρόβλημα με τα ξηρά χείλη όταν δεν με ικανοποιεί το lip balm βάζω ενυδατική και συγκεκριμένα τη Steam cream(βλέπε πάνω).Η συγκεκριμένη  δεν έχει γεύση και στεγνώνει αμέσως άρα δεν φοβάμαι μήπως την φάω κι έτσι έχω άμεσο αποτέλεσμα.






















4)Ξηρά λάδια για τα μαλλιά
Τα μαλλιά το φθινόπωρο/χειμώνα ενώ δεν αντιμετωπίζουν το αλάτι της θάλασσας και τον ήλιο έχουν να αντιμετωπίσουν άλλα "θέματα".Η θερμότητα από το πιστολάκι και την ισιωτική τα κάνουν ξηρά κι αν τα βάφεις κιόλας εκεί είναι που ταλαιπωρούνται περισσότερο.Γι' αυτό ενέδωσε στην χρήση διάφορων λαδιών για να τα επαναφέρεις και να τα κάνεις απαλά και μαλακά.Δεν υπάρχουν μόνο οι ακριβές επιλογές όπως αυτές που βρίσκονται στα ράφια των κομμωτηρίων αλλά πιο οικονομικές όπως το ελαιόλαδο.
Tip:Στη μάσκα που χρησιμοποιείς μπορείς να βάλεις λίγες σταγόνες από κάποιο έλαιο για να ενισχύσεις περισσότερο την δράση της(πχ δαφνέλαιο)-δεν θυμάμαι που το άκουσα-.

























5)Νερό.
Πιες πολύ νερό!Δυστυχώς το χειμώνα δεν νιώθουμε δίψα όπως τους καλοκαιρινούς μήνες και ξεχνάμε να πίνουμε.8 ποτήρια την ημέρα λένε πως είναι το ιδανικό γι' αυτό ξεκίνα να μετράς ποτήρια.Μπορείς κιόλας να του δώσεις και γεύση με φέτες από λεμόνια ή αγγούρια(έτσι μας το έφερναν στην Αγγλία στα εστιατόρια γιατί λένε πως χωνεύεις καλύτερα-έτσι λένε).










Εσύ έχεις κάτι άλλο στον οδηγό επιβίωσης σου από το κρύο?:)

Υ.Γ.Όλα αυτά είναι πράγματα που προσπαθώ να τηρώ πιστά κι ελπίζω να ξεκινήσουμε όλες μαζί να τα κάνουμε σωστά.

Φιλιά,
Άννυ



 I do not own any copyright of the photos and they aren't used for commercial purposes.
















2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα, ακόμα κι αν δεν ενυδατώνω την επιδερμίδα μου όσο θα έπρεπε!
    Τουλάχιστον το κάνω πιο συχνά από τα προηγούμενα χρόνια! :Ρ

    Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο στο blog μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή